expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Tuesday, August 16, 2011

New Day Everyday

  1. The baby cried, oh lapar kot. Breastfeeding, and the baby stop crying and sleep peacefully. Pheww.
  2. The baby cried, oh lapar lagi kot. Breastfeeding, but the baby is still crying. What to do what to do?? Maybe I should check the diaper. Great, he pooped :/ Tukar diaper, and the baby is stop crying and sleep peacefully. Pheww.
  3. The baby cried, oh lapar kot. But refused the breastmilk. Check the diaper. OK clean. What else??! *panicked*. Mama came. "Kau burp kan dia tak?" NO I DIDN'T. "Lepas menyusu kena burp kan dia lah! Kalau tak nanti kembung perut menangis lah tak henti-henti". Lepas disendawakan, the baby stop crying and sleep peacefully. Pheww.
  4. The baby cried. Breastfed-done. Burp-done. Diaper-checked. Alamak kenapa baby taknak berhenti menangis lagi ni??! Belek-belek tangan kaki, ada satu gigitan nyamuk. Cis tak guna nyamuk. Sapukan minyak baby, peluk and tepuk perlahan-lahan sambil mata melilau in case ada nyamuk lagi. And the baby stop crying and sleep peacefully. Pheww.
Having a baby, there's always a new thing to be learnt everyday. Get ready, being a mother is never easy, but the feeling of seeing your baby sleep peacefully in your arms with one of his little hand resting on your chest.. priceless :')



6 comments:

  1. beli la kelambu. baru nyamuk tak gigit

    ReplyDelete
  2. hehe..xcited lak bca..cm nk baby skg je..haish..InsyaAllah..hihihi :)

    ReplyDelete
  3. hehe nnt tambah dlm list..baby dah mandi, everything is clean, baby nangis nak susu sbb dah sleepy, mummy bg susu but baby still cry, kaki tendang2 - itu tandanya susu tak keluar/terlebih keluar hahaa itulah perangai my lil suri skrg..
    anwy, hv fun husna being a mother :)

    ReplyDelete
  4. east:
    Aah, ada juga kadang-kadang Ammar Yusuf meragam sambil menyusu, mungkin masa tu susu tak banyak kot. And there's also times yg dia tak sabar-sabar sangat sampai tersedak sebab tersedut banyak sekaligus, nak2 kalau masa tu susu tengah terlebih banyak. Heee. Macam2 lagi nak kena belajar ni ;)

    ReplyDelete