expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Monday, July 18, 2011

Hujung Minggu #2

Konon je kata minggu ni nak start cuti, konon je. Sekali pagi-pagi dah ada muka aku di pejabat ni. Rasa macam rugi sebenarnya cuti awal-awal. Memang aku berkira cuti. Kerja swasta dapat cuti bersalin 2 bulan sahaja, kalau aku cuti awal-awal nanti sekejap je boleh spend masa dengan anak :(

Hujung minggu baru ini aku menghabiskan masa di rumah bonda. Memandangkan Suami kena stayback di sekolah untuk menyiapkan assignment, beliau tidak membenarkan aku seorang diri di rumah walaupun aku berlagak terror cakap, "Ala kalau dah nak bersalin kita drive jelah sendiri pergi Serdang tu, bukan jauh pun". Cakap besar.

Sabtu malam itu rasa macam sakit-sakit juga. Tapi kesakitan itu tidak berterusan pun. Aku dah seronok fikir, kalau lahir hari Ahad cantik juga tarikhnya. 17/7. Aku sendiri 14/4. Tambah-tambah semalam Nisfu Sya'aban, macam dah kena sangatlah. Tapi belum nak keluar lagi rupanya. Tak apalah, take your time ok, Darling Mummy? :)

Duduk rumah Mama, Mama memang comel saje. Lauk kalau tinggal sikit diutamakan aku dahulu untuk makan. Pukul 10 malam masuk bilik aku bawa mangga kuning yang sudah dipotong-potong dan makan sama-sama atas katil sambil tengok majalah Rapi tentang senaman untuk memudahkan bersalin. Bila aku sibuk-sibuk nak tolong buat kerja rumah yang berat-berat, Mama beria cakap tak payah, katanya aku dah tak larat. Padahal Mama tu sudah 60 tahun sepatutnya Mama lagilah tak larat. Mama sama saja macam aku, suka tunjuk terror. Memang semua ibu pun begitu agaknya, di depan anak, dialah yang paling kuat. Baik secara fizikal mahupun emosional. Mama memang Superwoman. Nak jadi macam Mama nanti.

Sabtu itu, budak-budak ada di rumah. Seronok rasa, dah lama tak jumpa.

#1
Telefon bimbit cap ayam berbunyi. Keluar gambar Suami. Asha ketika itu sedang berbaring di sebelah.

Asha: Uncle Hanis ke?
Antina: A'ah.
Asha: Asha taknaklah cakap dengan Uncle Hanis (lalu menutup muka dengan bantal).

Perasan je ingat Uncle Hanis telefon untuk cakap dengan dia -__-"

#2
Dah letak telefon.

Asha: Tadi Uncle Hanis telefon?
Antina: Yelah. Asha taknak cakap tadi, terpaksalah Antina yang cakap dengan Uncle Hanis.
Asha: *Berfikir sekejap* Asha kecik lagi laaaa, Asha taknak kawennnn..

Bila masa aku cakap pasal kahwin T__T

#3
Masa nak tidur malam, aku tidur sekatil dengan Aina. Asha jual mahal, nak tidur dengan Grandma dan Grandpa saje.

Antina: Asha, jomlah tidur dengan Antina dengan kakak Aina ni.
Asha: Taknak laaa, katil Antina ketat laa...

Dia maksudkan 'sempit' :/


Favourite photo of hers.
4 year-old Arissa Ilhamzahra. How beautiful she has grown up.
Her 7-year-old sister too :)






7 comments:

  1. Ahhahah!!! kelakar gila si Asha ni.

    ReplyDelete
  2. Heh heh. Makin besar makin banyak idea nak cakap :p

    ReplyDelete
  3. ekekeke kelakar la asha ni kak una! ada je ayat dia hahaha

    ReplyDelete
  4. klu x bc caption gmbr tu akk igt model kanak2..soooo cuteee....geram sgt tgk..dh leh imagine cmne ank una plak..msti sgt comel.

    ReplyDelete
  5. comelnye asha. dah lama tak baca pasal asha

    ReplyDelete
  6. sama bday ngn anak sayee 14april.. :D

    ReplyDelete