expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Tuesday, June 28, 2011

Sakit Perut

Sejak tengah malam tadi aku rasa lemah sangat-sangat. I'm having diarrhea. Taknak sebut dalam bahasa Melayu sebab tadi kat office aku dah tersebut dengan kuatnya then all the guys were like, "Ewwwwwwwww!!" Macamlah tak pernah dengar benda lain yang lebih menggelikan -__-

Sekejap-sekejap lari pergi toilet. Perut memulas-mulas. Suami dah tanya-tanya nak pergi hospital ke tak, sebab dia risau itu sebenarnya tanda nak bersalin. Awal lagi ni, ada 4 minggu lagi. Tak ada bleeding pun. Sakit yang dirasakan bukannya macam period pain pun. Tak mungkinlah.

Beg berisi barang-barang persediaan bersalin ada kat rumah ni. Menyesal pula tak bawa masuk dalam kereta siap-siap..




5 comments:

  1. ishh akak ni
    npe xltk kt kete je
    akak da ready?4mggu g?
    hope semua slmt & dpmudahkan
    tc

    ReplyDelete
  2. Husna...masa akak pregnen anak 2nd dulu pun pernah kena diarrhea sampai kena enjet kat montot..nasib baby takde apa2...tapi awak kena bersedia...takut bersalin awal...

    ReplyDelete
  3. nur diana rozali:
    Hari ni akak dah bawak pergi kerja :)
    Thanks for your concern!


    ZalinZalina:
    Itulah ada kwn YM suruh pergi hospital sbb dia ckp org pregnant x boleh kena diarrhea tp kita x pergi pun :/
    Sebab petang tu dah elok pulak :p
    Aah dah ready beg dalam kereta, tapi persediaan emosi x tahu la macam mana :')

    ReplyDelete
  4. tu maybe tanda2 awal contraction....husna kena alert la lps ni...smlm jade jumpe doctor...and dia bgtau 3 tande2 dah nak bersalin sgt...1st contraction yg kerap dan makin dekat jaraknye...2nd bleeding (u know what i mean, bleeding yg mcmane kan?)...3rd kalau air ketuban dah pecah...skrg, kena alert je, when there is contraction which is rahim dah mengeras and sakit2 tu dtg, then u can get ready...take care and good luck! (ehee....kita ni pandai je cakap kat org, tak tau la nanti mase kita sendiri nak hadapi...takpe, yg penting kuatkan semangat and confident..Insyaallah, kita doa same2 ye)

    ReplyDelete
  5. aNis:
    Itulah sekarang ni pantang rasa sakit perut sikit mesti rasa berdebar je. Td plan dgn Hanis, kalau kekerapan sakit perut tu berulang 2 kali je nak terus turun bawah, sebab rumah dgn office tinggi2 takut betul2 nak bersalin x sempat pulak nanti. Kdg2 harap jugak bleeding dtg dulu before contraction, sebab bleeding ni macam clear indication jugak kan *sigh*. Anyway goodluck and take care to you too! Tak jauh beza pun due date kita ni. Doa sama2 ok!

    ReplyDelete