expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Monday, March 28, 2011

What's Your Awkward Moment?

Saat-saat janggal yang boleh membuatkan kau rasa macam, errr.. tak tahu nak buat apa :/

  1. Bila tengok cerita omputih dengan family which includes Baba. Tiba-tiba ada adegan cium-ciuman (or cinom bak kata Asha) atau part heroin 'kurang' berpakaian... :/

  2. Tengah tengok TV dengan Baba lagi, tengok cerita best ni. Time iklan saja-saja lah tukar ke channel lain. Tiba-tiba tertekan TV1 yang tengah Forum Perdana Ehwal Islam. Tak pasal-pasal dah rasa bersalah nak tekan balik ke channel cerita best tadi padan muka kau siapa suruh gatal tangan tukar-tukar channel masa iklan T_T
  3. Bila diletakkan bersama sekumpulan gadis yang tak berapa rapat, dan mereka satu kepala minat gila kat Tiz Zaqyah or Fasha Sandha or siapa-siapalah yang kau langsung tak minat. Dan mereka rancak betul bercerita itu ini tentang artis tersebut. KAU SORANG JE YANG TAK MINAT. Nak buat-buat minat ke, nak senyum saja ke atau apa?? Awkwardddd~~
  4. Bila ada kawan yang asyik puji-puji satu kedai makan tu dan beria-ia pula ajak kau pergi bersama, nak suruh rasa katanya. Bila kau rasa, taklah sedap mana.. Dan kawan tu dengan muka semangat gila beria-ia pula tanya pendapat, "Macam mana? Sedap gila kan? Kan? Kan? Kan aku dah kataaaa..." Tak sampai hati nak cakap tak sedap :/
  5. Bila kawan rapat promote bisnes MLM. Sebab dia rapat dengan kau dia memang tahu kau anti-MLM, maka dia guna ayat lain, "Ni bukan MLM tau, ni lain.. Confirm untung gila!". Sedangkan bila dia terangkan, kau memang sangat faham itu hanyalah an ordinary MLM business :/
  6. Bila berbual-bual dengan orang yang kita tahu pernah mengata kita kat belakang, tapi bila di depan kita bukan main mesra lagi dia :/
  7. Bila kita secara sinikal dan indirect cakap pasal sikap orang yang tak pernah flush toilet lepas guna (tujuan: untuk menyedarkan kawan kita si A yang semua orang tahu tak pernah flush toilet), A yang turut sama di dalam perbualan itu boleh pula kata, "Itulah, bukan susah pun nak flush toilet kan? Siapalah agaknya yang pemalas sangat nak flush toilet tu.." :/
  8. Bila konon confident tinggal sorang-sorang kat rumah, maka beranilah pakai baju tak cukup kain berlegar-legar di dalam rumah. Tiba-tiba bertembung dengan bapa/abang/abang ipar tengah makan kat dapur. Bila masa diorang ada ni T___T
  9. Bila tengah seronok nyanyi-nyanyi dalam kereta dengan anak buah, sampailah lagu Akon yang ada lyric 'I wanna make love right na, na, na'.. Tiba-tiba anak buah tanya, "I wanna make love tu apa Antina?" Bodohlah nigger ni buat lirik lucah macam tu sampai aku kena fikir apa nak explain pada anak-anak kecil :(
  10. Bila ada orang yang tak berapa rapat beria-ia komen pasal pasal bentuk badan kau yang berisi, pasal penampilan kau, siap bagi idea tempat shopping baju yang cantik-cantik.. Sedangkan kau tak pernah minat stail pakaian dia dan, ehem.. dia jauh lagi gemuk dari kau :/

Awkward kan? Tsssk.


5 comments:

  1. Just senyum, tak perlu kata apa. tapi, yang nombor 2 tu kita pernah kena. adoi terus tak tukar channel dah. padan muka kau.

    ReplyDelete
  2. eheheh , sama lah kita sis. terutama yg no 1 dgn 2 tu. klu tgk movie yg part siyum siyum klu kena tgk dgn ayah or abang terasa malu gila tahap rasa nk buat-buat tidur terus time tu. mmg awkward gila -.-

    ReplyDelete
  3. pernah kena dengan no. 4..... tapi senyap je lah sebab memang tak sedap mana. tapi kawan punya pasal, simpan dalam hati je lah kritikan 'membina' tu semua. hehehe

    ReplyDelete
  4. part 1 ngn 2. ermm kalau dengan family mesti segan nak bukak chnnel mcm tu. huwhuahaua tak tau la kenapa padahal diorg pon tgk ;(

    *konon muka innocent kot? hahahaa ;p

    ReplyDelete
  5. husna, sy suka baca tulisan awak. keep on writting walaupun tak kerap :)

    ReplyDelete