expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Wednesday, January 12, 2011

Entri bernombor

Hai. Hmm. Awkward rasa. So yesterday was 11.01.11*, cantik nombor. Ada yang bertunang/berkahwin tak semalam? Sanggup tu kahwin on weekdays semata-mata nak tarikh best. Kalau ye pun nak tarikh sedap, rujuk juga tarikh Islamnya tau. Itu yang lebih penting. Kau apasal perenggan pertama dah berleter?

OK seperti biasa, entri yang ditulis secara point sebegini terhasil disebabkan idea datang secara random dan tidak spesifik.
  1. I'm having a terrible morning sickness. Bukan morning je, afternoon, evening, you name it. Asal baru turun kereta je mesti nak muntah. Kakna cakap it's called Motion Sickness, where I'll be feeling sick after a continuous motion lebih kurang macam itulah. So sekarang dalam kereta memang sentiasa ready plastic bag emergency untuk muntah T_T. Kakna cakap, it's OK muntah-muntah selalu. Lagi teruk kita punya morning sickness, lagi kuat/sihat kandungan kita. Dan InsyaAllah segala muntah-muntah ini akan berakhir setelah habis the first trimester (3 bulan pertama). Hopefully :'(

  2. Ana Raffali menang Anugerah Juara Lagu ke-25. Ramai yang membangkang penuh emosi, termasuklah aku sendiri. To be perfectly honest, aku kurang menggemari penyanyi muda ini, bukan sebab suara dia ke apa. Sebab aku rasa mimik muka dia ketika menyanyi agak berlebih-lebihan tsk. But aku masih lagi rasional untuk berfikir bahawa Anugerah Juara Lagu adalah platform menilai lagu dan lirik, bukan penyanyi. And considering that M.Nasir adalah ketua juri, kemenangan lagu itu tidaklah begitu menghairankan. I don't really like Ana Raffali, but this morning entah macam mana terasa nak stalk Twitter dia. You know what? I was so amazed seeing how she dealt with criticism, walaupun ayat orang yang mengutuk tu macam kurang ajar gila. She's really a beauty with brain, and it's so wonderful seeing how intelligence influenced people. Terus rasa suka kat dia :)

  3. Sejak kebelakangan ini bila balik kerja rasa macam exhausted sangat, dan hampir setiap malam tertidur atas sofa depan TV around pukul 9 lebih macam tu. Awal gila. Suamilah yang gerakkan dan pimpin masuk tidur dalam bilik kemudian beliau akan sambung menonton seorang diri. Kadang-kadang simpati juga, mesti bosan tak ada geng nak layan bersembang malam-malam. Kadangkala masa tengah tidur tu terasa ada orang mengusap lembut rambut, cium dahi... Haraplah kelesuan ini akan tamat apabila berakhirnya morning sickness nanti, kesian Suami yang macam terabai tu :'(

  4. Satu lagi, entah kenapa aku macam tak berapa gemar makan nasi, hanya akan makan nasi kalau dah tak ada pilihan lain. Yang aku suka sekarang adalah something like bihun, laksa, spagetti, McDonald/pizza (omaigod kenapa aku suka makanan yang tak menyihatkan ni??), dan kunyah Sunsweet prunes. Tak suka makan nasi pun, kalau dah tak ada pilihan lain boleh juga tibai nasi 3 kali sehari, poyo gileww -__-"

  5. Dengar cerita Facebook will be end on March eh? Bila baca berita (click this link), macam tak berapa reliable sangat pun sumber ini. But anyway, how's your life gonna be without Facebook? Quite significant, no? Entah. Facebook ni banyak baik buruknya, dan aku dah rasa kedua-duanya pun. So it shouldn't be a big deal perhaps. Perhaps.

  6. Thinking of buying some new maternity shoes. Dah survey at Modernmum, Clarks, Scholl, and even Crocs. Tapi tak sure lagi nak beli yang mana, kalau boleh nak something yang boleh bawa ke office tapi taknaklah yang nampak macam orang tua-tua sangat. Crocs macam best and affordable, but too casual kot.

Crocs Florence - RM129. Suka sangat yang ini tapi tak sesuai pula nak pakai ke office. Tapi selesa sangat (Crocs mana pernah tak selesa duhh), dah try kat MidValley kelmarin. Tapi tak beli lagi pun. Mungkin nak beli yang ini untuk dipakai casually. Ada banyak warna lain juga.

Crocs Madeira Women - RM159. Also available ini pink and beige color. OK la juga. Yang black color ni boleh pakai ke office.

And these are from Modernmum. Price are varies, but tak ada yang below RM150 rasanya. Ke RM200? Tak ingat pula, pernah masuk butik tu sekali je. Mahal sangatlah kasut di sini. But the red one is quite nice I think.

Dah lama tak beli kasut sebenarnya, I've been wearing my old red, gold and black Crocs like forever T_T. Untuk ibu mengandung yang perlu mendaki tangga 4 tingkat ke office dan 4 tingkat lagi ke rumah, memiliki sepasang kasut yang selesa adalah sangat crucial.


So that's about it so far. Will be trying to update more frequently, tapi ada sangat ke yang nak baca pun? Maybe you should help me with some ideas. Later peeps :)




11 comments:

  1. Jom menang Hosting Percuma Dari Exabytes http://nblo.gs/cSleV

    ReplyDelete
  2. i love to read your blog ;) kadang-kadang walaupun ada entri berunsur emosi yang di tujukan pada diri sendiri, tapi sebagai readers saya macam ter-sedar jugak sbb macam ada kena mengena dgn diri sndri n dlm hati cakap "eh betul la apa kak husna nie tulis'. (ex: entri Melankoli).

    rajin-rajin lah update tau kak. well, you've got me as your avid reader now ;)

    ReplyDelete
  3. erine roslan:
    ni siapa yang sweet sangat ni?
    rasa macam nak belanja makan.
    hehehe.
    thanks babe.
    really appreciate it :)

    ReplyDelete
  4. husna,
    1st trimester memang macam-macam. dulu saya pun x mo consume nasik. keropok twisties saja yang saya mau. haha. nanti masuk 2nd trimester things will be a little bit easy. sekarang neh terkejut mungkin badan baru nk adapt. mungkin lah. haha. growing a baby is hard work. =))

    ReplyDelete
  5. FionaHafiz:
    hai Fiona. saya pun suka sangat junkfood macam tu, tapi tak makan sangatlah sebab kesian kat baby pulak nanti. cuma McDonald's memang tak boleh resist. tssk. sekarang tengah cuba belajar makan nutritious foods, for the sake of baby :)hopefully bila masuk 2nd trimester everything's gonna be better. thanks.

    ReplyDelete
  6. kak una! kak una! untuk menghilangkan morning sickness u, i ade gosip hot. haha! anyway, dengar nih kak una. banyakkan makan buah-buah okay? alaa, blog nih jangan risau. bile u okay baru lah update okay? *even i pon tunggu* sian u. :) do take good care of adik i tau! ahahaha. (tibe-tibe adik. perasan muda jap. kekeke)

    ReplyDelete
  7. salam kak. saye antare org yg nk bace sgt. :D
    so rajen2 la update kak. love to read ur blog. :)
    oh ye, take care of ur baby. :D

    ReplyDelete
  8. f.a.r.a.h:
    gosip apa gosip ap?? *gaya kepochi*
    u ni kan, i sekarang mana suka bergosip (kecuali kalau gosip artis heh heh).
    perasan je adik, cucu pun boleh jadi agaknya. hee..


    -misz*meza-
    hehe, thanks dik. you take care too :)

    ReplyDelete
  9. pimpin untuk tido, okey encik hanis anda sangat sweet,nanti leh pae tiru nanti =)

    ReplyDelete
  10. hye.....for maternity slipper...i suggest modernmum! sedap sangat! boleh pakai ke ofice jugak...chewah sebab dart beli sandal tu...so tu yang suggest. Tapi kena pilih! banyak design kemakcikan skit heh. ;p

    ReplyDelete
  11. aku beli asadi je mcm croc kat atas tu. eh tp aku xpregnant tau. huhu. (pesal masuk blog ko tetiba ada nek apa ntah..ko wat cmtu ek?)

    ReplyDelete