Monday, September 28, 2009

Surat cinta versi remp-it (hehe :P)

untuk anep balakku.

walopun ko asik kutuk aku bawak keter mcm giler,
aku tetap syg ko.
hanye ko jew di hati aku ney nep.
aku ney nampak jew kasar, tapi hati jambu.
ko pown samer kan nep, konon rider maut.
tapi dgr lagu sumer pon tangkap leleh punyer.
ala aper kisah org lain kutuk kiter baik punyer,
kiter kan cinte agung.
betul x nep?
ramai jew cube bakar line aku ni.
mcm2 citer panas aku dgr psl ko.
tapi aku x caya nep.
wa caya sama lu je nep.
aku pown x paham, pesal org dengki khianat abes kat kiter.
ketare jeles.
seb baek ko ingatkan pasal kenangan kiter rempit lap maut sampai cecah telinge.
sumbing kot telinge aku pastuh.
tapi demi cinte agung kiter, ko x cari lain pon kan nep.
sumbing pown sumbing larr.
telinge x kesah, bley cover dgn helmet steng ko tu nep.
ala yg ko da tmpal sticker tengkorak tu.
mmg rock la nep, btol2 rider pujaan aku.
aku xleyh luper caner ko ayat aku dlu.
ala kat bastop tu, yg ko lalu bawak c70 ko tu.
ko nampak aku jew ko patah balik pusing keliling aku.
"hai, boleh berkenalan?"
mmg power la skill ko nep. lentok syal..
rempit sejati.
aku pown x kesah ko keje apew.
despatch kew, posmen kew.
pendek kater, aku da tangkap cintan lar dgn ko ni nep.
kejap2, aku nak lipat surat ney pastuh nak letak bedak sikit.
baru la wangi dowh.
ko ingat nep.
apew pown jadi antare kiter,
hanyer ko jew di hati ni nep.

aku chenta kau anep!



hahaha. letih otak fikir macam mana bahasa mat rempit. lebih kurang la ni kan. pelik betul bila umur dah besar2 macam ni ada lagi org yang guna words tambah 'r' at the back: eg. punya=punyer, kereta=keter. tak pun macam ni: apa=apew, kenapa=napew. come on la bro. bahasa rempit kot. lu umur da beraper bro? nak guner bahaser rempit ni? haha :))

well2, cerita di atas mostly hanya rekaan semata2. except the last sentence, but i think a simple 'i love u' is rather practical. hehe. anep kesayanganku, aku sayang gilerrrr kat ko. hahaha. dah2.


p.s: sebenarnya saya memang macam dah tak betul hari ni selepas terbuat aksi memalukan depan our Chairman of the company, Dato' Salleh tadi. huhu. aneppp, aku malu gillerr laaaar~~~ tolong aku neppp~

p.s #2: anep adalah nama rempit boipren saya masa zaman muda2 dulu. zaman pakai seluar ketat gila, tekel gadis2 yang tengah tunggu bas, helmet pun ada tampal sticker tengkorak la, sticker gambar cupin la. pastu layan lagu XPDC. haha. gila la rempit. tapi tu cerita lama, 20 tahun dulu. skrg dia dah insaf. tak pakai seluar ketat dah, pakai kain pelekat je. haha :P

p.s #3: siapa pun anep, saya tetap sayang dia :) (ayat cover selepas membocorkan rahsia nama rempit beliau di khalayak ramai. haha. *takut lak nak pergi opis esok. hukhuk*)





Sunday, September 13, 2009

Aina is the host!

meet my camera-addict niece, alaina izzahdurra.
gedikness is part of her life, when i am her aunty :P

well, its her 5th bday celebration today!

the birthday cake! chocolate fudge by Secret Recipe :)

aina dah tak sabar nak potong cake :)

sisters: aicha+aina :)

mama's can't resist nasi ayam in the making.

tak banyak gambar makanan, sebab saya terlampau busy kat depan.
(sebenarnya busy challenge anak2 buah main game online sampai buka puasa :p)
done with buka puasa ramai2, the fun continues with main mercun outside.
yeay! :D


sangat seronok nampaknyaaa..

erm.. mula2 saya hanya jadi pemerhati je

ish mana boleh tahan cmni. last2 saya pun tumpang sekaki main mercun  :DD

party's over. acara rebut2 belon bawak balik rumah. ini la antara belon2 yg sampai lenguh2 tangan saya pam. *sigh*
long story short.
saya sangat happy!


Thursday, September 10, 2009

Boringnyaa.. Tak sabar nak raya..

my BABY da ok :)
dengan cost yang agak reasonable gak la..
sekarang saya tengah bersiap2 nak pergi jalan.
memang panjang sungguh langkah saya lately.
dah la kekasih jauh di perantauan.
saya tepaksa la menjadi wanita kental,
ke sana sini sorang2.
macam2 benda nak cari.
mula2 nak pegi Giant beli barang2 untuk buat biskut raya.
saya tau saya la yang akan bertungkus lumus buat biskut+kek.
tiap2 tahun mcm ni.
nak tolong mama jahit langsir lagi.
dah la dpt cuti raya sekejap je.
alasannya, sbb saya belum kahwin dan saya takde kampung pun.
so kena la mengalah dengan orang yang dah kahwin and ada kampung untuk beraya.
same goes to my other half.
nak buat macam mana, kami beraya di KL :((
raya ke-4 kami berdua dah kena masuk ofis.
jom2 pergi ofis pakai baju raya :D hehe..
sayang, nanti dah kahwin kita balas dendam ambik cuti raya sebulan tau!
heh.

apa-apa jelah.
dah lama tak cakap dengan dia.
ada la dalam 10tahun kot (+_+)
dia kat KK, saya di KL.
kami dipisahkan oleh Laut China Selatan.
kadang2 saya rasa dia lupa kot sekarang zaman dah canggih.
boleh SMS YM segala.
mesti dia ingat dia kena going through all the hassle tangkap burung merpati untuk hantar surat kat saya.
sebab tu dia senyap je sekarang.
saya pun senyap je la.
layankan je.
orang dah berumur ni kita tak tau pemikiran dia macam mana.
bese la, sy lahir pd zaman yg berlainan dgn dia.
sbb tu sy susah sikit nak paham org umur 26thn ni.

saya tahu saya merepek sekarang ni. hehe.
kami berdua sangat2 busy lately,
because i've been given a big responsibilities to chase our consultants.
to ensure that they keep their promises.
that they manage to give all that we need within time given.
sounds easy, but it's not.
they are a good consultant, but wonder why they always make things difficult when it shouldnt have to be that hard.
i can compromise, but not my boss.
everyone have difficulties to answer to the boss, so do i. *sigh*
so whatever it is, i HAVE to be firm with my consultants.
on the other hand, my dearest guy seemed tremendously hectic with all the ISO stuffs.
saya yang tak terlibat dengan benda ISO tu pun rasa sakit kepala tengok dia.
having ISO is a good thing, but the journey towards achieving it is a misery. *sigh*

nevertheless,
the truth is..
i miss him..


Sunday, September 6, 2009

Delightful! =)

saya happy :)
BABY dah ok? oh tidak.
my BABY is still broken.
and people around still being sarcastic on the way i drive.
still making fun of it.
ah, what the- (stop. batal puasa karang)

whatever.
because seriously at this moment saya sangat happy! :)
and i begin to love my job more.
thanks boss!
ada jugak benda best happened to me in this miserable week.
(^_^)v


Friday, September 4, 2009

Hari malang saya. *sob sob*

confessions:
saya memang mengantuk time tu.
saya tengah fikir banyak benda time tu.
long story short, saya clumsy kot.
............................
tapa,
pesal ko sewel sangat parking kat jalan yg memang dah sedia sempit tu?
kemek BABY aku.
wuu...
kopak la bulan ni.
baju raya pun tak beli lagi :(



apesal malang sangat hari ni.. (+_+)