Monday, July 20, 2009

Girls out there watch out! (^_^)v

My precious Arissa Ilhamzahra is growing up..



Now u tell me,
Why am i soooo can't get her out of my head..??
Missing my little angel so much...
~Antina sangat2 sayang baby Aicha~

Thursday, July 16, 2009

Confessions

  1. Saya clumsy (and its extreme).
  2. Saya mudah terpengaruh (eg. megasale)
  3. Saya sangat fickle-minded. Kalau saya kata dah decide something, tak bermakna itu adalah keputusan muktamad saya. Bila2 out of nowhere saya berubah fikiran.
  4. Saya tak suka fikir hal berat2, sebab saya nak masukkan benda seronok je dalam otak saya.
  5. Saya selalu berharap ada orang terdrop 1 case full of money depan rumah saya.
  6. Saya sangat takut drive, sebab saya pernah accident time pakcik JPJ ada kat sebelah saya.
  7. Saya duduk KL 24 tahun, tp saya sangat worse in giving direction dalam bandar KL ni.
  8. Saya cepat cemas, walaupun hal kecik2 je.
  9. Tapi bila tiba hal besar2 saya boleh lak cool je. (eg. final exam)
  10. Saya tak suka benda2 serius, suka main2 je (macam sama je dengan no.4).
  11. Saya selalu taknak kalah (especially bila benda tu saya rasa betul, even dengan boss sy sekalipun).
  12. Saya tak pandai sorok perasaan saya, bila saya tak suka sesuatu, muka saya akan jadi sangat pelik bila saya try untuk tunjuk yang saya sukakannya (for the sake of jaga hati orang).
  13. Saya tak pandai masak, sebab mama sangat terer so saya segan nak masak untuk mama (alasan! :p)
  14. First impression orang untuk saya adalah sombong.
  15. Sifat riang saya selalu dianggap kebudak2an oleh orang lain.
  16. Saya mudah menangis kalau tengok/baca/dengar cerita sedih.
  17. Saya tak pernah berani tengok cerita hantu tanpa pegang something untuk tutup muka.
  18. Dalam sesetengah keadaan adik perempuan saya lebih pandai handle situasi dari saya (and she's only 16).
  19. Saya boleh ketawa sampai keluar airmata tengok cerita kartun, and bagi saya kartun WonderPet menang sangat kelakar :))
  20. Walaupun dia jahat, dalam diam sy sangat adore watak Gretchen dalam Prison Break. Sebab dia nampak sangat cool :)
  21. Bila reply sms, tanpa disedari saya akan sebut apa yg saya taip tu satu2.
  22. Bila terlalu suka sesuatu barang, saya akan beli tanpa berfikir panjang. Kenapa? Refer no.4 :)
  23. Bila tengah buat sesuatu yg serius (eg. design building or kira budget untuk beli tote bag yang harganya 1/4 dari gaji saya), tanpa sedar saya sebenarnya memuncungkan bibir saya.
  24. Bila ada barang saya yang rosak (eg. jam, hp, etc) saya prefer beli baru dari membaikinya. Sebab saya selalu tak yakin barang tu akan jadi elok lepas repair. Kenapa? Refer no.4 lagi :)
  25. Saya jadi sangat pathetic when it comes to my kids. Kalau diorang mintak apa2, sy akan tanya balik, "Cukup ke satu je?"
  26. Bila Fieza ckp dia sangat suka bau Clinique Happy Heart yang saya pakai, saya rasa sgt bangga. Tapi saya tak bagitahu pun dia yang perfume Lacoste yang dia pakai tu pun pernah menjadi idaman saya. *ego* 
  27. Saya selalu cakap fragment sentences-ckp separuh2. And people are getting annoyed of it.
  28. Saya terbiasa panggil my girlfriends dear/babe/baby sampai ada orang anggap saya (especially time saya single).
  29. Saya tak suka pakai eyeliner, sebab mata saya akan jadi sangat bulat and menakutkan.
  30. Saya nak sangat pakai braces, tapi saya malu and takut sebab kena cabut 4 batang gigi geraham.
  31. Badan sy lebih panjang dr kaki sy.
  32. Saya selalu gigit pipi Arissa sebab terlampau geram. Harap Kakna tak baca ni.
  33. Saya selalu merenung muka Mama masa Mama tidur. And mesti bergenang2 airmata saya fikir after all trouble i've caused, Mama masih lagi bersama saya.
  34. Saya sangat suka menyanyi (at the office, dalam kereta), tapi hakikatnya suara saya langsung tak sedap. wuu~~
  35. Saya sangat addicted to London Earl Grey Tea.
  36. Saya sangat suka membaca, tapi saya tak suka baca newspaper. Sebab tangan akan jadi hitam lepas pegang suratkhabar. Better baca online je
  37. When there's crisis in a relationship, i prefer silent treatment rather than confrontation. Cause I might say sumthing i would end up regretting it when i'm in anger. (at least pls let me cool down first ok).
  38. But it differs when it comes to work, i LOVE confrontation to stand my right.
  39. ada 2-3 buku yg saya beli hanya kerana saya sukakan covernya yang cantik and colorful, bukan sebab contentnya.
  40. Walaupun saya selalu menafikan sekeras2nya, sebenarnya kadang2 saya pun rasa saya lebih manja dari adik2 saya.
  41. Dalam keadaan tertekan, kadang2 saya bercakap lebih banyak dari biasa.
  42. Saya rasa pagi esok ada kemungkinan saya menyesal post this and might consider deleting it.
I've confessed almost everything. Do you still want to be friends with me..? (T_T)