expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Sunday, December 27, 2009

Tengok cerita cipmang bersama keluarga sangat best! :)


Last Friday kami 5 orang dewasa dan 4 kanak2 pergi tengok Alvin & The Chipmunks kat shopping mall kegemaran kami iaitu Brem Mall (duhh?). 5 orang dewasa itu terdiri daripada Kakak, 29 tahun, Una (18), Man (22), Lah (20) dan Oyah (16). Meanwhile kanak2 terdiri daripada anak2 Kakna iaitu Abang (11), Adik (9), Ipan (6) dan finally Aina yang berumur 5 tahun. Ok fine, Una tu 24 tahun. Nampak je korang ni..
Asalnya plan nak pergi ni termasuk Kakna dan suami beliau, tapi laki bini tu kerja lak. Apa barang kerja masa cuti Krismas? Bangla pun cuti tau, bak kata Pakcik Kery yang tak habis2 kutuk saya kerja hari Sabtu.. Grr.. So sementelah Kakna tak dapat pergi, beliau dengan gembiranya hantar anak2 ke rumah Mama so that biar kami adik2 dia ni yang bawak anak2 dia pergi tengok wayang. (Adakah ini sebenarnya rancangan licik Kakna untuk get rid anak2 dia supaya dia boleh berdating berdua2an dengan si suami??).
Macam biasa, sebelum pergi tu macam2 pesanan mama untuk kami orang2 dewasa ni suruh jaga betul2 cucu beliau. Berleter panjang Mama kat Kakna biar anak2 dia pakai baju nipis especially Aina pakai sleeveless je, maklumlah panggung wayang kan sejuk. Endingnya, Aina dipaksa bawa baju spare (cardigan saya) dan Oyah bawak selimut busuk kami masuk wayang untuk melindungi cucu2 mama daripada kesejukan. Grandma memang sangat overprotective (-_-").
So overall cerita ni kira ok la, sangat fun sebab tengok dengan budak2 walaupun Aina yang duduk sebaris dengan saya tu asyik ulang2 dialog Chippettes tu je.. Grr.. Kami awal2 dah bahagi2 kan watak. Saya, Aina dan Oyah jadi Chippetes while Abang, Adik and Ipan jadi Chipmunks. Adik2 lelaki saya Man dan Lah takde watak, terpaksa la jadi chimpanzi je. Haha.. So rakan2, bawalah adik2 or anak buah tengok cerita ni di pawagam berhampiran, disamping bergelak ketawa, inilah masanya untuk anda meluangkan masa berkualiti bersama keluarga :)
Makin tinggi minah senget ni. 2-3 tahun lagi aku kena mendongak pakai teropong kot kalau nak cakap dengan dia..
Percaya tak Aina tu pakai cardigan lama saya? Kurusnya saya dulu.. Yang bajet macho sebelah kiri saya is my 1st nephew, Abang. Dia ingat dia hensem buat muka gitu (-_-"). Dan yang saya peluk tu is the second, Adik. Beliau adalah seorang perfectionist, English spoken dan sangat stress kalau tak dapat A dalam peperiksaan.
Introducing my Kakak (baju purple) and my another little brother, Lah (pakai white cap). Ipan (baju belang hijau) sangat gembira ketawa sampai terlupa gigi rongak beliau. Haha..


21 comments:

  1. hahaha, ade plan jahat nak tunjuk balik gamba ni kat ipan sbb die telupe gigi die rongak.

    next tyme sho die fobia ngan senyum beriye dgn gamba. GAHAHAHAHA,

    ReplyDelete
  2. hye! plz vote me kat

    http://shawlsayucinta.blogspot.com/search/label/contest

    no.3 ANNURAIN tq!

    ReplyDelete
  3. hye! plz vote me kat

    http://shawlsayucinta.blogspot.com/search/label/contest

    no.3 ANNURAIN tq!

    ReplyDelete
  4. humaira hadzarami:
    tu la, dia kan selalu conscious gigi dia rongak. boleh lak terlupa malam tu.. haha:)

    anN:
    thanks drop by. dah vote da. goodluck :)

    i'msosupernotcool:
    indeed, thanks.. your family must be special too right? :)

    ReplyDelete
  5. mcm mental je sume dlm gmbr tu...

    lg2 yg tdung belang hijau dgn tdung ptuih...keh keh keh..

    ReplyDelete
  6. Uncle H:
    diam la ko. dengki la tu tak dapat tengok cipmang sebab kena jual bege. keh keh keh :P

    ReplyDelete
  7. eeh.. betul ke 5 dewasa 4 kanak2 ni?? nampak macam 1 dewasa 8 kanak2 je.. :P

    ReplyDelete
  8. best x chipmunk? mcm menarek je! ;p

    ReplyDelete
  9. Amboy Uncle H. Sedap betul berkate-kate. Kalau ade perlawanan otak sape paling mental, otak uncle lah juaranye.

    ReplyDelete
  10. Datuk Z:
    tu la.. macam saya sorang je dewasa dalam gambar ni kan? nak buat macam mana.. *sigh* (hehehe :P)

    f.a.r.a.h:
    jalan cerita biasa je, tapi watak2 dalam cerita ni comel sangat. tu yang buat jadi best :D

    humaira hadzarami:
    sokong! haha.. kery kalah tanpa bertanding :P

    ReplyDelete
  11. aku nak tgok tapi wayang sini bongok
    takder tunjuk
    kempunan aku

    ReplyDelete
  12. hans:
    lorh.. wayang mana ko pergi? sehampeh2 Brem Mall pun ada semua cerita terkini.. heheh :P

    ReplyDelete
  13. Uncle H gila:
    pegi la siap2 nak jual bege. aku dengan Oyah nak datang malam kang.. pastu mmg kompem aku tak bayar.. ngeh3 :P

    ReplyDelete
  14. hehe.. Una bukan dewasa.. Una dah tua.. ok la sy betulkan taknak kecikkan ati.. "Gambar dlm tu npk mcm 1 tua (Una la ni), 1 dewasa dan 7 kanak2.. :D

    ReplyDelete
  15. hahahaha
    ntah
    wayang Big Cinemas
    ada cawangan lain dia tunjuk film Alvin ni
    ada yg x

    ReplyDelete
  16. Datuk Z:
    abg Zack ni main kasar nampaknya.. takpe2, saya maafkan. tak sampai hati lak nak marah org yg lahir di zaman 50an.. hahaha :))

    hans:
    eyh, yang kat Brem Mall tu Big Cinemas la.. rupanya cawangan Brem Mall dah ambik semua cerita best2. hehe :P

    ReplyDelete
  17. waaa..besh2...hepi tgk famly una ni...anway, humaira ni comel la..:p

    ReplyDelete
  18. chepah:
    hehehe.. thanks :) humaira? comel? silap orang kot.. yang tudung belang hijau tu nama dia husna la, bukan humaira.. hahaha :))

    ReplyDelete
  19. im speechless....hahahahhaha.... :p

    ReplyDelete