expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Sunday, December 6, 2009

My weekend updates - saya demam lagi. *sigh*

I caught a fever+heavy flu last Friday, got MC for 2 days. Tak larat sangat, but i'm not the type yang terbaring je kat rumah macam paralysed. I was in fact thinking of going to work as usual tapi dileteri mama lak. So on Friday even i was home i still keep a very close communication with my consultants at Sabah via email, i manage to organize a schedule for a meeting with the Sabah authority for this month and i keep myself updated with Sarawak project so that i wont missed a thing. Not at all hopefully. It is not that i am that workaholic pun, cuma i tak nak ketinggalan apa2, because i have a lot to catch afterall. (plus i have a lot to prove after 'that' incident-refer previous post).

On Saturday i'm thinking of going to office because i was responsible to get all printed stuffs from the printing services for our new factory's opening ceremony at Sarawak, but after a long phone-conversation with En. Ruslan the Project Director, he insisted me staying home and take some rest instead and get somebody else to do the job for me. I called my other engineer Naim for help and he simply said, "No problem, hang rehat saja ok. Saya boleh uruskan." Huhu.. Baiknya abg Naim.. Then i decided to send my car for service je, dah lama dah due date ni. The servicing took 2 hours, so lepas letak kereta kat Perodua tu me and my little sister Oyah jalan kaki pergi shopping complex nearby untuk menghabiskan masa lapang. Berpeluh2 jugak la, dah lama tak jalan kaki. Kalau boipren saya mesti akan cakap, "Berlipat2 boxer jalan jauh". Oyah ajak karaoke, tapi dengan suara yang tak berapa nak ada ni memang tak mungkin la kan. Oyah tak habis2 merengek2 nak gak karaoke, nak je aku hadiahkan sekeping pelempang pada beliau. Last2 kami lepak Secret Recipe je sampai orang Perodua tu call suruh ambik kereta..

Saya makan lamb pie dengan riangnya, Oyah muka merajuk tak dapat karaoke.

Setel service kereta Mama suruh pergi rumah Kakna ambil ubat-ubatan and pain-killer untuk Baba. Baba sakit lutut, kesian tengok. Tapi Baba rilek je cakap, "Dah pakai lebih 70 tahun lutut ni Husna..". Huhu.. Sampai rumah Kakna, Ipan lari2 datang nak bagitau dia baru lepas sunat.

"Sakit ke Ipan?" tanya saya sengal. Of course la sakit.

"Sakit sikit je, Ipan kuat. Bukan macam Abang" Ipan yang berumur 6 tahun bercerita dengan bangga.

**Please bear in mind that Abang (my first nephew) dulu menjerit2 taknak kena sunat walaupun dijanjikan basikal, game boy etc. Hahaha.. Sory yang, harap la Abang tak baca ni :P

Kiri: Muka bangga Ipan lepas bersunat. Kanan: aksi gedik Aicha, takde kaitan pun dengan cerita.

That's all my updates for this weekend. Perlu bersiap2 untuk esok. I feel strange to be back to office after a long break actually. Many things happened, many issues come across my mind, many version of stories i have heard (oops, she did it again-putar alam as usual). Dia mesti expect saya akan mengalah dan menangis2 mintak berhenti kerja. Jangan harap.


4 comments:

  1. thanks sweetheart. pantas dan efisyen tak i approve komen? :P tengah online ni.. hehe.. miss u too :)

    ReplyDelete
  2. thanks pae.. ok da ni, da masuk ofis da :)

    ReplyDelete