expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Wednesday, December 16, 2009

Here comes the Anonymous

Hmm...

Jika anda perasan, dalam empat atau lima post kebelakangan ni ada komen2 dari Anonymous/Palotak (i believe this is just the same person) yang appear dengan kata2 tak berapa nak baik kot.

Saya rasa macam tau dari siapa, tapi biar je la..

Terasa? I couldn't care less perhaps. Umur2 macam ni saya pernah melalui sesuatu yang lebih teruk dari ini. As everyone knows i've being working surrounded with those of opposite gender, i've been trained to be firm, strong and stringent. So hati dan perasaan saya tak serapuh wanita biasa, jika itu yang dia harapkan.

Kalau saya jenis mudah sangat sentap dengan benda2 macam tu tak mungkin saya publishkan comment2 tu..

Hmm.. Macam mana nak explain ye, or should i really explain? Bosan sebenarnya dengan benda2 macam ni. And i'm no longer in the phase yang bergaduh2 berbalas kutukan dalam blog. Its so teenagers to react that way. But when i suddenly sound completely heated, it means that the person/thing had totally hit my nerves.

Never meant to justify the wrongdoings i might have made, but true, hanya yang rapat dengan saya sahaja yang benar2 mengenali siapa sebenarnya saya. Again i would like to emphasize, this is exactly the way i am, there's nothing i can do to those who refused to dance in the same song, and even hate the song. And wait, should i really give a damn?

Being in a family that take LOVING EACH OTHER seriously, i dont know how to hate people. Having bad presumption and execute dreadful judgement to people is really not the manner i have been taught for 24 years. Evenmore when i don't even know the person, in what sense should the verdict being made?

These people seemed to flatly contradict with every single thing written in here. You know, when you keen to spend your time reading my thoughts, you actually care much of me. Do you realize that? Thanks anyway.

Living in hatred? Kesian, but what can i do?

*sigh*

Get a life man, for God sake. Or create your own blog then you can always genuinely backfire instead of tembak bertubi2 behind the name of anonymous sebab takut sangat orang tau you siapa.. Eh, is anonymous also considered as a name? Or as defined by one of my favourite writer in here? Well, whatever. Come on, bring it on. You're way better than this.

P.S: Hope this is the last post i'll be talking about this. Buang masa la layan.


15 comments:

  1. xbaik xlayan die..ape kate kalau blanje die minum ke, mkn ke..mane tau lmbut ati die..

    ReplyDelete
  2. i believe wen u ade anonymous u hot la kak una! hahaha

    ReplyDelete
  3. so, u know me la..ahaks

    ReplyDelete
  4. Aku rase die sengal la na.
    dan aku rase die cam pompuan la.
    cemburu celik ar tu.
    ni ar antara org yang mintak sangat kene pukul ni.
    jom belasah na..

    anon : kalau x suke x perlu la bace. sengal ar ko ni.

    ReplyDelete
  5. relaxx gurll.. she just jealouss.. i'm just happened to browse thru ya blog n it really funny and sweet..heheh..

    not many ppl are able to express their feelings as freely as u r ..

    well, this is ya blog.. do as u please..ain't nobody can tell u to shout out ya mind..

    have fun wif ya blog..=)

    ReplyDelete
  6. ~ alah..lagipung nih kan blog ang..
    ~ ikot ske ang la nk tulih ape pung..
    ~ ape saje komen take it as satu semangat yg membina..
    ~ haih..haih..klako laks bila aku yg tulih ayat cengginie..

    ReplyDelete
  7. i found anther meaning of anon..
    MOVE ON..
    huhu..

    ReplyDelete
  8. husna,
    rase mcm terpanggil lak nk comment....
    coz be4 this sy penah left comment kat ur blog...

    then bile da ramai sgt yg gune name anonymous,
    4 sure kalo sy pon akan terdetik "tah2 org same"..
    coz we juz human being right....

    yes i really like 2 read what u write...(sy da siap bookmark taw blog awak kat laptop sy)
    coz sy takkan bace blog org yg asyik2 nk citer a good thing about herself..
    but i'm sure u're not that type of person...
    awak macam jenis yg selambe2 je... :))

    so, sy pon x nak awak pening, marah ke or something like that...
    rasenye better sy bace diam2 je... hehe...
    x pe kan?? ^_~

    p/s : biarlah sy ghtu sy start comment kat blog awak mase yg post awak 11 Dec/ friday.... be4 ni mmg sy da start bace...
    tp nk comment mcm segan + kalo sy gitahu name 4 sure awak lagi x kenal.. :)
    pade yg nak dengki2 2 ke, 2 maknenye die jeles...believe me, kalo org 2 bace blog awak maknenye die suke la...
    but, i admire with ur life + keje awak keje yg bagos kan.... :))

    ~~ cik anonymous ~~

    ReplyDelete
  9. owkay2. thanks to those who still with me, i didn't quite expect that to be honest, but i truly appreciate it :)

    to anonymous yg annoying (perlu describe skrg anonymous yg macam mana sebab ada juga yg anonymous baik2 je :D), u know how u're not welcome here. but if u intend to continuously be my follower and criticize, carry on, help yourself. i have nothing to lose afterall :)

    nevertheless, saya akan kekal menjadi diri saya because the lifestyle i have chosen really make me happy. saya boleh menerima teguran, selagi ianya disampaikan dengan cara yang baik. if it happens that one day i have done something bad, tak mungkin orang2 sekeliling saya akan biarkan je saya hanyut. of course mama akan tegur, baba akan tegur, kakak abang saya akan tegur, boyfriend saya akan tegur.. biasanya saya terima je.. dah2.. thanks, enjoy reading and be happy always :)

    ReplyDelete
  10. sy memang suke membaca,membaca komik, majalah, paper, novel, rencana, fact,blogs yang gedik2 camni, etc.. dan bila saya membaca,sudah pasti i will leave a comment!! dengan lantang sekali, hak pengkritik mmg begitu,akay

    ReplyDelete
  11. humaira hadzarami:
    entahnya. apa yang laka tah.

    princ3ofperlu:
    totally unwelcomed one. *sigh*

    Anonymouse:
    whatever.

    ReplyDelete