expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Sunday, December 20, 2009

Hai, yu nampak muda la. Belanja ai boleh? :P

Sekarang at Imperial Boutec Hotel Kota Kinabalu. Hehe.. Pesal lak tiba2 ketawa, apa yang laka sangat?

Well, nak cerita. Walaupun PM saya Abang Zack asyik ejek saya licik je saya tetap nak cerita gak. Haha. Ok cerita hari ni macam ni. Tadi dalam flight duduk sebelah couple Mat Saleh from Australia ni. For starting the conversation, the wife was very friendly.

"Going back home?" she asked with a full smile, in Australian accent of course.

"Erk.. Well, no. Business purpose. I'll be having meetings there by the way.." saya yang pening2 ni jawab je la apa yang terlintas di fikiran.

"Ouh, I thought you're a student" she's friendly, indeed.

"Well, I was just graduated last year. So you're here with your family?" giliran saya pula bertanya since masa boarding tadi nampak sekumpulan orang putih naik sekali, satu keluarga dengan pasangan ini mungkin.

"Yes, see over there, we come together" jari runcing Minah Saleh tu menuding ke arah 2-3 gadis remaja selang beberapa baris daripada kami.

"Oh, your sisters?" tanya saya dengan lurusnya.

"Oh Goodness, they're my daughters!" she said and burst into laughter.

"Really? You look very young to have teenage daughters.." saya menambah2 lauk. But seriously, dia memang nampak muda.

You know what happened next? Punya la seronok Australian lady bernama Dianne tu dipuji nampak muda, beria2 dia belanja saya macam2 makanan atas kapal terbang tu. Saya sendiri memang dah pre-order Nasi Lemak Combo masa booking flight ticket tu last week, ditambah2 dengan makanan2 lain Dianne belanja, gila la kenyang! Pastu lalu stewardess jual souvenirs, Dianne siap offer nak belikan saya something lagi. Segan la, beria2 la saya tolak and this time nasib baik dia tak paksa ambil. Malu la.. Huhu.. She looked totally impressed bila saya cerita pasal pekerjaan saya. Haih, kat Australia tak ada lady engineer ke? So sepanjang dua jam setengah perjalanan Kuala Lumpur ke Kota Kinabalu tu saya memang tak tidur la borak2 dengan Dianne, seronok la, dia jenis mudah ketawa. Betul la orang cakap, Australian memang friendly :)

Sampai kat KK beria2 la saya cerita pada my managers masa dinner tadi, semua pun cakap, "Awak memang licik laaa..". Lepas tu je semua orang nak guna skill 'Puji Orang Nampak Muda Supaya Orang Belanja' rekaan saya ni.. Haha.. Saya tak ada niat macam tu pun la, saya lurus je masa tu.. Dah rezeki nak buat macam mana.. Hehehe :D


10 comments:

  1. Awak memang laka la.. but seriously awak memang nampak muda la Una.. :D huhu sy lama tak makan pizza kot.. :P Licik.. Licik..

    ReplyDelete
  2. pergh!!! jangan la tunjuk skill u tuh kat khalayak ramai kak una! hahahahaha!

    diam2 suda~ ;p

    ReplyDelete
  3. ~ ahahaha..ye la tuh..musti pasnih akan puji org laen lagik kan..ahahahaha..kamu memang licik..!! ekekekeke..

    ReplyDelete
  4. Datuk Z:
    saya tak makan puji. saya makan nasik. hahaha :))

    f.a.r.a.h:
    haha.. rahsia kejayaan harus la dikongsi dgn rakan2 :D

    Lee_85:
    hehe.. byk lagi skill lain tau! watch and learn. eceh.. haha :))

    i'msosupernotcool:
    haha.. selamat mencuba :D

    ~ narissa ~:
    hehe.. makin mulut manis la pasni :P


    weyh2, korang ni.. saya tak ada niat apa2 pon tau masa saya ckp tu. that lady memang nampak muda laa.. betuull.. :P hehe :)

    ReplyDelete
  5. mmg tipu sgt..awk mmg suka mkn free..idea licik ni awk guna masa nak ngorat sy dulu..rasa tertipu la

    ReplyDelete
  6. Muhammad Hanis:
    duhh.. dah 10 tahun kapel baru sedar..? haha :PP

    ReplyDelete
  7. 10 tahun dulu, kentut pun wangi kan abg hanis?
    skang ni x kentut pun da busuk. hahaha.

    ps, i x suke ayat, "nampak muda". mcm gampang.

    ReplyDelete
  8. humaira hadzarami:
    malas aku nak campur ko dgn hanis. korang kalau dah bersatu padu memang takde benda lain selain mengutuk aku. grrrr...

    p.s: ai tau kenapa yu tak suka. tapi tanak sebut la. hahaha :PP

    ReplyDelete